luni, 13 octombrie 2014

Bitch a mea e doamnă!

Sâmbătă am fost la prima nuntă de prieten apropiat, vechi, bun și pe viață (sper!). Am fost la nunți de rude, la cunoștințe, colegi, dar Ionela e prima din gașca de prieteni care s-a măritat. Ar mai fi Sofia acum vreo 4 ani, dar a fost doar cununie, deci nu aș trece-o la categoria nuntă.

Așadar, prima nuntă a unui prieten și Doamne bine a fost!

Pentru început, să lămurim apelativul bitch. Pe fata asta, Ionela, o cunosc de 7 ani și e tare faină. Nu știu cum, cred ca o emisiune de la televizor e de vină, am început să ne spunem una alteia bitch. Și așa ne știu toți din gașcă. Nimeni nu mă întreabă Ce face Ionela? Ci întrebă de bitch. Așa o știu și părinții mei!

Bun, nunta deci. 
Ne-am pornit din Timișoara pe la ora 13. Ne-am oprit puțin pe drum să ne întindem picioarele. La biserică era la ora 17 și tare ne-am dorit să ajungem, măcar când zice popa amin dacă nu mai repede. Știam că Ionela nu stă în Drobeta Turnu Severin, ci undeva lângă. Când am intrat în Gura Văii, mă aud strigând din spate: Aici, aici stă bitch! Nu după mult timp,  pune șoferul o frână brsucă. Undeva, sus pe deal, multe mașini. Asta tre să fie casa lui bitch!

Am parcat, ne-am dat jos din mașină și am intrat în curte. Era nuntă ce-i drept, rămâne doar să vedem dacă am nimenit nunta buna. Și da, în horă, frumoasă, într-o rochie superbă, cu părul împletit și prins în coc, dansa a  mea mireasă frumoasă. Când ne-a văzut, a venit într-un suflet la noi și ne-a strâns cu drag în brațe. Mie nu îmi venea să cred, bitch a mea mireasă! M-am bucurat tare mult! Acuma, îmbrăcămintea noastră era oricum, numai potrivită nu. Oamenii erau gătiți de nuntă, aranjați, doamne coafate și machiate, noi...3 deștepți în blugi și teniși. Ne-a cam fost rușine așa un pic...

După ce am nimerit din pură întâmplare nuntă, am mers repede la hotel, ne-am schimbat în haine de nuntă și am fost să ne vedem prietena la biserica. Am ajuns când a zis popa amin, dar am ajuns! Am făcut poze, ne-am dus la magazin să ne luam șireturi (nu întrebați) și la 19 am fost la sală!
Aici, m-a întâmpinat o domnișoara. Zic: Bociort. Ea caută, caută, zice: Nu ești pe listă! Asta da, m-am gândit, chiar eu nu-s pe listă. Vine mireasa:

-          Hai bitch să te conduc!
-          Stai fată că nu sunt pe listă...
-          Ba da ești, uite aici, masa 2

Vă dați seama că nu scria nici Bociort pe listă, nici Doris....era trecut negru pe alb, mare: bitch! Au Doamne....

Ne-a dus la masă, ne-am făcut un selfie, am închinat pentru miri și nu-mi puteam lua ochii de la ea. În fond, înțelegeți-mă, e prima din trupă care se mărită.


Ce a urmat: well....mâncare foarte, foarte gustoasă, un vin alb demisec excelent (știe fata ce-mi place), muzica buna rau de tot, dansat oltenește pentru prima dată în viață (sper sa nu vadă nimeni videoul de la nuntă...) și foarte mută veselie! Felicitări, draga mea, ți-a ieșit impecabil nunta!




Ar mai fi ceva important de menționat: oltenii nu servesc supă/ciorbă la nuntă și nici bere. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu